Enter Computer Key Button

#CIRCULARDESIGNFESTIVALALBANIA @TIRANAEUYOUTHCAPITAL2022

FESTIVALI I DEZAJNIT RRETHOR NË SHQIPËRI

Festivali i Dezajnit Rrethor është një projekt i hartuar nga "Design Thinkers Albania" në kuadër të Tiranës si Kryeqyteti Evropian i Rinisë 2022, i cili inkurajon të rinjtë pasionantë dhe profesionistë të shfaqin krijimtarinë e tyre në ripërdorimin e transformimin e mbetjeve në Eco Dezajn,në fushën e modës, si edhe produkte dhe shërbime të biznesit të qëndrueshëm. Qëllimi i këtij festivali është nxitja e krijimtarisë, ndërveprimi i industrive kreative, edukimi edhe promovimi zgjidhje të qëndrueshme duke promovuar konceptet edhe praktikat e produkteve dhe shërbimeve "Eco Friendly"që ndikojnë në reduktimin e gjurmës së CO2, mbrojtjen e shëndetit,të burimeve natyrore dhe mjedisit.

Per me shume na ndiqni ne Aktivitetet e Festivalit

#CIRCULARDESIGNFESTIVALALBANIA @TIRANAEUYOUTHCAPITAL2022

CIRCULAR DESIGN FESTIVAL ALBANIA

Circular Design Festival is a project designed by "Design Thinkers Albania" in the framework of Tirana as the European Youth Capital 2022 with the aim to encourage passionate young people to showcase the reuse and transformation of waste into Eco Design, such as products and services and sustainable business. The purpose of the festival is to enhance creativity, interaction between creative industries,educate and promote sustainable solutions and practices of "Eco Friendly" products and services which reduce carbon footprints, protect health, nature and environmental resources.

Follow us and join the Events of this Festival

ECO FASHION SHOW ALBANIA


Ne FESTIVALIN E DEZAJNIT RRETHOR do te kete shume aktivitete, nje prej te cilave do te jete edhe ECO FASHION SHOW ALBANIA.


Aktiviteti ECO FASHION SHOW ALBANIAeshte nje sfilate ekologjike ku paraqiten veshje te krijuara ne menyre etike edhe te qendrueshme. Keto veshje krijohen nga riciklimi, apo riperdorimi i mbetjeve, sic jane veshjet, mbeturinat shtepiake, paketime tē llojeve të ndryshme plastike, letër, apo mbetjet e copave tekstile, etj. Te gjitha këto mbetje do të transformohen në veshje artistike , apo veshje të përdorshme të përditshme.


Aktiviteti ECO FASHION SHOW ALBANIA do t'u japi mundesine dizenjatorēve edhe stilistëve te prezantojne veshje te dizenjuara bazuar ne konceptet e ekonomise rrethore. Dizenjimi edhe prodhimi i veshjeve ekologjike ndihmon ne ruajtjen e mjedisit, prodhimi i ketyre veshjeve nuk ndot ajrin edhe nuk kane impakt negativ tek burimet natyrore si psh uji, toka, energjia etj. pra kane si qellim reduktimin e ndotjeve ekologjike. Keto veshje jane te dizenjuara bazuar ne konceptet e ekonomise rrethore. Ne ekonomine rrethore ndryshe nga ajo linerare veshjet nuk perfundojne ne mbeturina te hedhura ne toke, por rifuten ne proces rikrijimi apo riprodhimi edhe transformohen perserine forma te tjera veshjesh, per perdorim te vazhdueshem , duke mos shkuar kurre ne toke.


Lexo Kriteret e Pjesëmarrjes edhe Plotëso Formularin marrësh pjesë, konfirmo pjesëmarrjen edhe rezervo hapersiren tende te prezantosh produktet, teknologjine apo sherbimin ekologjik tek ECO FASHION SHOW ALBANIA,


Rregjistrimet jane te hapura deri me daten 15 Gusht 2022, ora 12:00 AM.


prej 2013

ECO FASHION SHOW ALBANIA

2022

Sfilata e ModËS Ekologjike

Per çmimin fitues për të rinjtë,

Goethe-Zentrum Tirana,

ofron një kurs intensiv 2 Javor

për mësimin e gjuhës gjermane

në një nga qytetet

Europiane të Gjermanisë

3 Çmime Fituese

25 Shtator 2022

Anëtarët e Jurisë

Member of Jury

Eco Fashion Show Albania 2022

Rajmonda Avignon

Eco Fashion Show Albania

Iva Beharaj

Youth Departement, Tirana Municipality  

Klodiana Çollaku

Goethe Institute


Zana Vokopola

Urban Research Institute


Albana Leti

Polytechnic University of TiranaDepartment of Textile& Fashion

Ermelinda Mahmutaj Environmental Expert, EDEN

PANAIRI I INOVACIONIT EKO


Ne FESTIVALIN E DEZAJNIT RRETHOR do te kete shume aktivitete, nje prej te cilave do te jetë edhe Panairi I Inovacionit EKO. Panairi do te promovojë produkte edhe sherbimeve ekologjike te krijuara mbi konceptet e ekonomise rrethore, qe kane si qellim reduktimin e mbetjeve, mbrojtjen e mjedisit edhe burimeve natyrore.


Produktet edhe shërbimet e promovuara ne këtë panair do të jenë te dizenjuara bazuar ne konceptet e ekonomise rrethore. Ne ekonomine rrethore ndryshe nga ajo linerare produktet nuk perfundojne ne mbeturina te hedhura ne toke, por rifuten ne proces prodhimi edhe transformohen perseri per perdorim te vazhdueshem ne menyre rrethore.


Lexo Kriteret e Pjesëmarrjes edhe Plotëso Formularin te marresh pjese, konfirmo pjesemarrjen edhe rezervo hapersiren tende te prezantosh produktet, teknologjine apo sherbimin ekologjik tek Panairi i Inovacionit Eko.


Rregjistrimet jane te hapura deri në daten 30 Gusht 2022, ora 12:00 AM.


Eco Friendly Zero Waste Concept on White Textured Background

prej 2013

PANAIRI I INOVACIONIT EKO

Panairi i produkteve dhe sherbimeve ekologjike  

Së Shpejti

20-22 Shtator 2022

Spring Floral Illustration